A földrengés után újra megnyitja csengtui üzemét az Intel

Milkovits Gábor, 2008. május 21. 20:01

Az Intel bejelentette, hogy a pusztító földrengés után bő egy héttel teljes gőzzel újraindítja a termelést a Szecsuán tartomány közigazgatási központjában található csipgyártó üzemében.

A május 12-i, több tízezer áldozatot követelő földmozgások epicentruma Csengtutól mindössze 92 kilométerre volt, ennek ellenére az Intel hivatalos közleménye szerint nem esett komoly kár a létesítményben. Az üzemben jelenleg főként háromféle lapkakészletet, a G31-et, a G33-at és a 945GC-t gyártják, így a gyár akár ideiglenes működési problémája ezeknél a termékeknél okozhatott volna hiányt a piacon. Chuck Mulloy, az Intel szóvivője a sajtó érdeklődésére azt is elmondta, hogy a dolgozók az üzem területén biztonságban vannak, és a termelés is visszaállt a rendes kerékvágásba, miután az épületek szeizmikus felmérése gyakorlatilag befejeződött és statikailag mindent rendben találtak.

Mulloy hozzátette, hogy a raktárkészletek sem sérültek, illetve, hogy a termelés sosem állt le teljes mértékben az üzemben, így semmilyen fennakadásra sem kell számítani a csipek szállításában. A szóvivő beszámolója szerint ebben a viszonylag szerencsés helyzetükben igyekeznek minden erejükkel támogatni dolgozóikat és általában a helyi közösséget, ezzel kapcsolatos konkrét részletekkel azonban nem szolgált.