Új informatikai cég a Videoton-csoportban

MTI Sajtóadatbank, 2008. május 22. 09:13

Új informatikai cég alapításáról döntött a Videoton-csoport; a 10 millió forint alaptőkéjű Videoton Business Solution Kft.-t a VT-Soft Kft.-ből szervezte ki - mondta a cégcsoport vezérigazgatója el az MTI-nek szerdán.

Sinkó Ottó tájékoztatása szerint az új informatikai vállalkozás a VT-Soft Kft. eddig sikeres tevékenységét folytatja az ugyancsak a Videoton-csoport érdekeltségébe tartozó MPC Szoftver Kft.-vel közösen.

Az új cég a Microsoft Dynamics vállalatirányítási rendszercsomagjára alapozva, azt az adott cég igényeire adaptálva, a kis-és középvállalkozások számára hoz létre és értékesít üzleti megoldásokat. Az új informatikai cég alapításával a Videoton külön cégbe szervezi a vállalatirányítási rendszerek adaptálását végző tevékenységet, erősítve vele jelenlétét a mind fontosabbá váló kis- és középvállalkozói piacon.

A magyar számítástechnikai piac számos területén sikeres VT-Soft Kft. pedig a humán erőforrással kapcsolatos megoldások regionális specialistájává akar válni. Ebben a wroclawi székhelyű, a varsói tőzsdén jegyzett Teta Sa. lengyel informatikai cég a partnere, amely stratégiai megfontolásból meghatározó részesedést szerez a VT-Softban, s a  magyar cég részvényeinek  86 százalékáért 31,5 millió zlotyt, mintegy 2,3 milliárd forintot fizet.

A Videoton a legnagyobb magyar tulajdonú ipari vállalatcsoport, amely elsősorban gyártási és a gyártáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat kínál ipari vállalatok számára. A legnagyobb független elektronikai gyártó cég (Contract Electronics Manufacturer - CEM), a kelet-közép-európai régióban.

Saját technológiáinak és kompetenciáinak bázisán komplex technológiai beszállító számos világcég számára a háztartási gépiparban, a szórakoztató és ipari elektronikában, irodai és telekommunikációs alkalmazásokban, valamint a jelenleg legnagyobb piacának számító autóiparban.

Teljes körű megoldásokat kínál a gyártási, mérnöki és logisztikai szolgáltatások területén, s üzleti partnerei számára magyarországi és bulgáriai telephelyéről világszínvonalú gyártást képes biztosítani.