Tárgyalás a Fidesz és az informatikai vállalkozók között

OTS - Cégvonal, 2008. május 26. 09:18

A Fidesz Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoportjának pénteki ülésén meghívott vendég volt Keresztesi János, az Informatikai Vállalkozások Szövetségnek (IVSZ) elnöke.

Az ülés résztvevői üdvözölték a TITAN program létrejöttét, ami az E-befogadás 2008 program keretein belül szándékozik az informatikai oktatást és képzést minél szélesebb körben terjeszteni, elősegítve a magasabb hozzáadott értékű foglalkoztatottság megteremtését.

Abban szintén egyetértés bontakozott ki, hogy az e-Befogadás ügyében létrejövő országgyűlési eseti bizottságnak törekednie kell arra, hogy a piaci szereplők kiegyensúlyozottan, megfelelő mértékben vehessenek részt a magyarországi információs társadalom fejlesztésében.

A munkacsoport ülésén szóba került, hogy az IKT (infokommunikációs technológia)  iparágat kormányzati szinten egységesen, kiemelten kell kezelni, mint a gazdaság fejlődésének szempontjából meghatározó
területet.

A Fidesz Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoportja támogatja az IVSZ- védjegy koncepció kidolgozását. A tervek szerint az IVSZ ezzel a védjeggyel valamely minőséget, megbízhatóságot vagy egyéb
jellemzőt tanúsítana a jövőben. Ilyen értelemben az IVSZ által létrehozandó védjegy alapvetően a hazai informatika szakma, szakmabeli minősítő testület által történő minősítését teheti lehetővé.

A felek szintén egyetértettek, hogy a jövőben is mindent megtesznek, hogy bármely IKT-t sújtó újabb adó bevezetését megakadályozzák.