Az EnterNet felvásárolta az Actelt

forrás Prim Online, 2008. május 27. 12:11

2008. május 26-án megállapodás született arról, hogy az Actel Zrt. jogszerűen  az EnterNet Invest Zrt. cégcsoportjának tagjává válik. Az EnterNet Invest Zrt. az eddig a CYTA ciprusi távközlési vállalat többségi tulajdonában lévő Actel Zrt. 100%-os tulajdonosa lesz.

A két vállalat között született megállapodás értelmében a CYTA távközlési vállalat 20 százalékos tulajdonrészt szerez az EnterNet Invest Zrt.-ben. A CYTA tulajdonosi jogait a tulajdonában lévő Digimed Communications Ltd.-n keresztül gyakorolja.

Az Actel Zrt. megvásárlásának köszönhetően az EnterNet saját infrastruktúrával szolgálhatja ki ügyfeleit. Így az EnterNet maga határozhatja meg az adat-, a hang- és a tartalomszolgáltatásainak műszaki megoldását és árfekvését. Emellett az EnterNet Invest Zrt., mint saját hálózati infrastruktúrával rendelkező szolgáltató, szabad kapacitásait más alternatív internetszolgáltatóknak is értékesítheti.

Az Actel név nem szűnik meg azonnal a tulajdonosváltást követően, az EnterNet fokozatosan igyekszik konszolidálni a vállalatot a cégcsoportba. A két vállalat egyesülése az Actel Zrt. ügyfelei részére semmilyen változással nem jár. Az EnterNet a korábban megkötött szerződés szerint biztosítja szolgáltatásait az Actel ügyfelek részére.