Lapos Westinghouse LCD tv beépített DVD-vel

Milkovits Gábor, 2008. május 27. 20:05

A Westinghouse egy olyan 40 colos LCD HD tévét hoz forgalomba Amerikában, amely egy szinte észrevehetetlen DVD lejátszót is tartalmaz.

A mezei fogyasztói piacon LCD tévéiről viszonylag kevéssé ismert Westinghouse VK-40F580D készüléke szinte rejtett módon tartalmazza a DVD lejátszót, azaz az integrálás nem teszi vaskosabbá a televíziót. Hasonlót egyébként több más gyártó, például a Toshiba is kínál, ám többnyire az ilyen „mindent-az-egyben” megoldásokra fogékonyabb japán piacon. A képernyő, amely számítógépes monitorként is használható, 1920 x 1080 képpontos HD felbontást produkál, 1800:1 kontraszttal, 176 fokos nézőpontból is éles képpel és 8 milliszekundumos válaszidővel.

A beépített DVD lejátszó valamiért nem nagyfelbontású Blu-ray eszköz (talán az ár miatt), ugyanakkor a képminőséget mindenképpen pozitívan befolyásolja, hogy a készülék közvetlen összeköttetésben áll a képernyővel, azaz a jelet nem zavarja meg semmilyen intelligensnek szánt köztes képfeldolgozó megoldás. Említést érdemel még a Westinghouse saját „Spine Design” (kb. „gerinc formaterv”) kivitele, amellyel az összes ki- és bemenetet a televízió két oldalán helyezték el, így a tulajdonosnak nem akrobatikus mozdulatokat végeznie, ha csatlakoztatni szeretne valamilyen eszközt. A készülék 1150 dollárért kapható az Egyesült Államokban, európai változatáról és itteni forgalmazásáról egyelőre nincs információ.