Informatika a Vidékfejlesztésben konferencia a Debreceni Egyetemen

forrás Prim Online, 2008. május 28. 09:47

Az idén 140 éves Debreceni Gazdasági- és Agrár-felsőoktatás jubileumi rendezvénysorozat keretében 2008. május 29-én rendezi meg a Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centruma az Informatika a Vidékfejlesztésben című konferenciát. Az eseményen többek között olyan témákat járnak körül a szakemberek, mint az e-learning, a termékazonosítás és nyomonkövetés, az e-kormányzat, az e-közigazgatás, az e-marketing, a térinformatika és távérzékelés vagy a logisztikai alkalmazások.

A vidékfejlesztésben és a vidéki térségek fejlődésében növekszik az informatikai eszközök és rendszerek szerepe, szélesedik az alkalmazási területek spektruma, valamint olyan specifikus információ technológiák alakulnak ki, amelyek alkalmazása a vidéki térségek és vállalkozások gazdasági fejlődéshez is nagymértékben hozzájárulhat.

A konferencia előadói olyan tapasztalt szakemberek, akik az informatikát, informatikai eszközöket és rendszereket meghatározó módon használják fel a vidékfejlesztési feladatokban, s ezáltal segítik a vidéki térségek, a térségekben működő vállalkozások, szervezetek fejlődősét, munkafeltételeit.

A konferencia időpontja: 2008. május 29., 10.00 óra, helyszíne: DE AMTC, Gazdasági- és Agrárinformatikai Tanszék (Debrecen, Böszörményi út 138. D épület)