Novell Open Workgroup Suite programcsomag Novell Teaming szolgáltatással kiegészítve

forrás Prim Online, 2008. május 28. 12:01

A Novell bejelentette a Novell Open Workgroup Suite programcsomag Novell Teaming szolgáltatással kiegészített változatát. A már világszerte elérhető kibővített programcsomag új csoportmunka-funkciókkal: csoportmunkaterekkel, vállalati közösségi hálózattal, munkafolyamatokkal, blogokkal és wikikkel egészíti ki a Workgroup Suite eszközeit. A Novell Open Workgroup Suite lehetővé teszi a vállalatok és intézmények számára, hogy növeljék az alkalmazottak termelékenységét, azáltal, hogy a csoportmunkaeszközöket meglévő infrastruktúrájukba integrálják - mindezt a költségek növelése és a zárt forráskódú megoldásokra jellemző egy szállítótól való függőség kialakulása nélkül.

Az új szolgáltatással a Novell Open Workgroup Suite lehetővé teszi a vállalaton belüli hálózatépítést, ahol könnyedén azonosíthatók az egyes területek szakértői, és könnyedén létrehozhatók az új csoportmunkaterek. A megoldás segítségével bármilyen méretű vállalat alapszolgáltatása kibővíthető a csoportmunkával és a tudás megosztásával. A tudás elérhetőségét és megosztását segítő funkciók a személyes és megosztott csoportmunkaterek részeit képezik, így semmi nem vész el, amikor egy alkalmazott kilép a vállalattól. A nagyobb csoportok részeként végzett munka megtalálható a munkatérben, és bármikor elérhető a meglévő és az új csapattagok számára.

Ha egy szervezet csoportmunkateret és hálózatépítő eszközöket szeretne bevezetni az informatikai környezetébe, a Novell Open Workgroup Suite a megfelelő megoldás, mivel egyszerre biztosítja a nagyobb termelékenységet, a már meglévő infrastruktúrával való együttműködést és a nyílt forráskód nyújtotta innovációt. Ez a kibővített programcsomag kihasználja a SiteScape novemberi felvásárlása által kínálta lehetőségeket is, hiszen a felvásárlásnak köszönhetően a lehető legjobb Web 2.0-ás, csoportmunkatér és hálózatépítő eszközöket építhette be a Novell Open Workgroup Suite csomagba.

A Novell Open Workgroup Suite az alkalmazottak teljesítményének növelése, valamint a szolgáltatások és a támogatás szükséges szintjének fenntartása mellett lehetővé teszi, hogy a szervezetek akár 70%-kal csökkentsék a szoftvervásárlási költségeiket az olyan termékekhez képest, mint például a Windows rendszeren és az Office SharePoint kiszolgálón futó Microsoft Professional Desktop Platform. A csomag együttműködik a jelenleg használt platformokkal és alkalmazásokkal, így megkönnyíti a meglévő készségek és informatikai befektetések kihasználását és a megoldások fázisokra osztott bevezetését.

A Novell Open Workgroup Suite rugalmas vásárlási program keretében érhető el, hogy a bevezetés a szükséges platformoknak és csoportmunka eszközöknek megfelelően történhessen. A Linux, NetWare és Windows kiszolgálótelepítési lehetőséggel a Novell Open Workgroup Suite legteljesebb verziója a következőket biztosítja:


A csomag két másik változatban is elérhető: a Novell Teaming szolgáltatással kiegészített változat más üzenetküldő platformok használatát is lehetővé teszi, a másik pedig a Novell Teaming által biztosított csoportmunkatér és társadalmi hálózatok előnyei nélkül használható. Kiemelt szoftverkövetési szerződés megkötésére szintén van lehetőség, amely a csomagban lévő termékek új verzióihoz biztosít hozzáférést, valamint korlátlan, állandó terméktámogatást biztosít.