MTV: elindult a telesport.hu

MTI Sajtóadatbank, 2008. május 30. 08:21

Önálló sportportállal jelentkezik csütörtöktől a Magyar Televízió (MTV); Mucsi Csaba újmédia főszerkesztő közlése szerint évekig "viaskodtak" a www.telesport.hu internetcím megszerzéséért.

Az oldal első nagy feladata a két kiemelkedő nyári sportesemény - a labdarúgó Európa-bajnokság és a pekingi olimpia - közvetítése lesz percről percre frissülő tartalommal. Ráadásul az olimpia idején csak a neten,  tehát televízióban nem - látható anyagok is megjelennek a versenyekről - mondta, megjegyezve: a most debütáló site az MTV online megújulásának első lépése, hiszen nemsokára bloghelyet és kommentálási lehetőségeket is kínálnak látogatóiknak.

Emlékeztetett arra: a tíz tematikus portált számláló MTV Online tavaly a leglátogatottabb hazai televíziós honlap volt, amely most egyebek mellett attól várja a netezők érdeklődésének növekedését, hogy az olimpiai közvetítéseket utólag is letölthetővé teszik.

Mucsi Csaba szólt arról is: a site-okon - az Europress-szel, Magyarország egyik legnagyobb képügynökségével együttműködésben - figyelemfelhívó akciót indítanak a jogtiszta szerzői tartalmak védelmében.

Új feladat elé állítja a TeleSport szerkesztőségét ez a médium, nekünk is szoknunk kell még, hogy szinte nincsenek korlátok - tette hozzá Schulek Csaba sportfőszerkesztő.