IVSZ-IVeTár együttműködés a dél-dunántúli régióban

forrás Prim Online, 2008. június 1. 10:55

Az IVSZ (Informatikai Vállalkozások Szövetsége) céljait és tevékenységét tekintve hasonló elkötelezettségekkel rendelkezik, mint a pécsi székhelyű IVeTár (Informatikai Vezetők Társasága). A két szervezet együttműködési megállapodást írt alá 2008. májusában.

Az IVeTár egy fiatal, szakmai közhasznú egyesület, amely tömöríti Dél-Dunántúl jeles cégeinek első számú informatikai vezetőit. Az egyesület célja az informatikai és kommunikációs szakma erőteljes képviselete. Ezzel azt kívánja elérni, hogy az informatika innovatív gazdaságfejlesztő, hatékonyságnövelő eszközzé, szolgáltatássá váljon. A fiatal felnövekvő generáció a tudáslapú társadalmat már ne csak értelmezze, hanem a társadalom aktív részesévé váljon. Közigazgatási ügyeit elektronikusan intézze. A társadalom aktív részeseként pedig érezze, hogy a fenntartható fejlődés és a gazdasági növekedés tudásának egy szeletéből adódik.

A megállapodást követően a szervezetek eszköztárukat erőteljesebben, egymás segítésével fogják használni a vidéki kis és középvállalkozásainak fejlesztése, a tudásalapú társadalomépítés, és a modern közigazgatás kialakítása érdekében. Így például közösen szerveznek konferenciákat, együtt készítenek szakmai anyagokat, véleményeznek programokat.