Újabb Soul telefon a Samsungtól

Milkovits Gábor, 2008. június 1. 19:04

A Samsung bemutatta a Soul csúcskategóriás mobilcsalád harmadik tagját, a Soulb („Spirit of Ultra”) elnevezésű készüléket.

A kompakt kivitelű, szupervékony, fémházas Soulb valamivel egyszerűbb elődeinél, a februárban napvilágot látott szétcsúsztatható U900-nál és a széthajtható G400-nál, de azért korántsem egy fapados készülék. A mindössze 9,9 m vastag, háromsávos GSM/GPRS/3G mobil ugyanis HSDPA szélessávú hálózati technológiával is rendelkezik, emellett pedig 3 megapixeles, autofókuszos és LED vakus kamerát, valamint 2” QVGA kijelzőt is kínál a felhasználónak. A digitális fotók vagy 15 fps mozgóképek már az 1 GB beépített memórián is nagy számban elférnek, de van lehetőség microSD kártyával való bővítésre is.

A Samsung sajtóközleménye szerint a Soulb telefon június elején debütál majd Németországban, de ezután hamarosan kapható lesz számos térségben, köztük más európai országokban is. Hogy mennyiért, az egyelőre nem ismert, de az első Soul (U900) 120 ezer forintos árából kiindulva valószínűleg nem lesz olcsó.