Wii-jellegű Asus távvezérlő-perifériák az Eee-hez

Milkovits Gábor, 2008. június 8. 10:10

Most, hogy zajlik a tajvani Computex kiállítás, úgy tűnik kifogyhatatlanok az Asus Eee mini-laptoppal kapcsolatos hírek; a legújabb olyan mozgásérzékelős játék-távvezérlőkről szól, amilyeneket a Nintendo Wii tett slágerré.

Az Asus Eee Stick nevet kapott távirányító-pár a Wii kézi távvezérlő egységeihez hasonlóan a játékélményt szolgálja; az egyik a navigációt, míg a másik az egyes funkciók kiválasztását és aktiválását segíti elő. Az Eee Stick háromféle üzemmódban működhet: 3D, azaz térbeli mozgásvezérlés, rámutatással történő kiválasztás, illetve kontroll üzemmódban. A vezeték nélküli periféria az Eee laptoptól maximálisan 10 méter távolságból tud működni, emellett pedig kompatibilis más platformokkal is, azaz különféle PC-egerekkel, külső billentyűzetekkel, vagy más játékvezérlőkkel együttműködve is használható.

Egyes sajtóértesülések szerint az egyik mozgásérzékelős távirányító egyúttal háromdimenziós egérként is működhet, ezt azonban az Asus egyelőre nem erősítette meg. Nyilvánvalóan felmerülhet még egy kérdés a termékkel kapcsolatban, ez pedig az, hogy vajon az ultrakompakt, mobil webböngészésre és internetes kommunikációra kifejlesztett, kisteljesítményű Eee-t mennyien fogják majd játékra használni; az Asus szerint mindenesetre nyilvánvalóan elég sokan. Az eszköz várható fogyasztói ára 70 dollár körül lesz.