SGH-i900, méltó iPhone-konkurens Samsung mobil

Genda Csongor Zoltán, 2008. június 10. 08:37

Véletlen volna, hogy a Samsung a 3G Apple smartphone debütálásával egy időben mutatta be saját iPhone-konkurensét, az SGH-i900-at?

A dél-koreai elektronikai konszern Omnia becenévre hallgató készüléke egy igazi luxustelefon, felszereltsége megfelel a legigényesebb vásárlók elvárásainak is. Az eszközön Windows Mobile 6.1 fut, ismeri a GSM hálózatokon kívül az UMTS rendszert is, sőt EDGE- és HSDPA-képes is. A felhasználók WLAN-on keresztül is csatlakozhatnak az internetre, a más készülékekkel való szinkronizációra pedig ott a Bluetooth (A2DP) és az USB port. S ha már multimédiás mobil, akkor belső memóriában sem szűkölködhet az SGH-i900-as, kapható lesz az 8 és 16 GB-s változatban, ám akinek még ez sem volna elég, az MicroSD kártyával növelheti a tárhelyet. A készülék támogatja a DivX videóformátumot és kezeli az MP3, AAC, valamint AAC+ audiófájlokat is. Az 5 megapixeles autófókuszos kamerával készített fotókat a felhasználók a 3.2"-es 240x400 pixel felbontású érintésérzékeny kijelzőn tekinthetik meg.

A GPS-szel is felszerelt SGH-i900-at júliusban hozza forgalomba a gyártó, annak várható árára vonatkozó információt egyelőre nem közöltek az illetékesek.