PC-s hulladékért internetezés

Kovács Attila, 2008. június 10. 15:10

Hasznos kezdeményezéssel jelentkezett a számítógépes tárolók rendszerintegrátoraként ismert budapesti MHM Computer, amely társadalmi felelősségvállalása jegyében meghirdette diákoknak szóló Netreforgó programját.

Mint azt a cég mai sajtótájékoztatóján Lyócsa István ügyvezető igazgató kiemelte, a program célja, hogy általános és középiskolás diákok számára lehetővé tegye a nyári szünidőben az ingyenes internet-hozzáférést, hibás, működésképtelen PC-alkatrészek leadása fejében, cserébe. Mindezzel fel kívánják hívni a tanuló ifjúság figyelmét a lassan lebomló hulladék káros környezeti hatására, kiemelve a szelektív hulladékgyűjtés jelentőségét. A program június 23. és augusztus 15. között működik, az MHM Computer Budapest VI. Aradi utca 44. szám alatti, erre az időre Netcukrászdává átnevezett oktatási központjában, naponta 10-17 óra között, ahol akár nyolc teljesen felszerelt, internetkapcsolattal rendelkező nagy teljesítményű személyi számítógép várja a fiatalokat. Az akcióval a környezettudatos magatartásra is nevelik a gyerekeket, miközben azok internet ismereteiket bővíthetik.

A programban elsősorban a Budapest VI-VII. kerületben található általános és középiskolákban tanulói jogviszonnyal rendelkező diákok, valamint 1 fő kísérő vehetnek részt. A 18. életévét be nem töltött tanuló szülője vagy gondviselője írásbeli hozzájárulásával válhat a program résztvevőjévé. A tanulói jogviszony igazolása diákigazolvánnyal történik.

A nagyobb, nehezebben szállítható alkatrészekért (monitor, printer, fax stb.) 90 perc; az alapegységekért (alaplap, billentyűzet, ház) 60 perc; a részegységek leadásáért (perifériaolvasók) darabonként 40 perc internethasználatot kapnak a diákok.

További információ