DivX-technológia az AMD mobilprocesszoraiban

Genda Csongor Zoltán, 2008. június 11. 21:03

Az AMD DivX-képességekkel is felvértezi a jövőben hordozható eszközökbe szánt processzorait - olvasható a csipgyártó által kiadott hivatalos közleményben.

A kaliforniai processzorgyártó megállapodott a szintén amerikai DivX Inc.-el annak technológiája Imageon nevű csipjeibe való integrálásáról. Az Imageon feldolgozó egységeket navigációs készülékekbe, kézi számítógépekbe és mobilokba építik bele, a DivX megoldásai révén azonban ezek gyorsabban végzik majd el a vektorgrafikus műveleteket, és a videókkal is könnyebben meg fognak tudni birkózni. Az AMD képviselőinek az elmondása szerint az említett processzorokból már közel 250 millió van forgalomban, s hozzávetőlegesen 50 különböző mobilban ez a CPU dolgozik. A vállalat még az idei esztendőben piacra akarja dobni a DivX-technológiával érkező Imageon A250-es jelzésű csipet.

A kaliforniai processzorgyártó nem először lép partnerségre a kodekspecialistával, hiszen korábban már integrálták a DivX megoldásait a digitális televíziókba tervezett Xilleon kódnevű egységeikbe.