Sony Ericsson C905 mobil 8 megapixeles kamerával

Milkovits Gábor, 2008. június 13. 08:39

A Sony Ericsson bemutatta C905 Cyber-shot mobiltelefonját, amely egy 8,1 megapixeles digitális kamerával van felszerelve.

A Samsung ugyan már évekkel ezelőtt bemutatott még 10 megapixeles kamerás mobilokat is, ezek azonban vagy nem kerültek kereskedelmi forgalomba, vagy javarészt megmaradtak a Távol-Keleten. A Sony Ericsson új készülékéről egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen széles körben tervezik majd forgalmazni, mindenesetre az idei év elején több gyártó is megjelent kifejezetten mobilokba szánt 8 megapixeles képszenzorokkal, így elképzelhető a széleskörű piaci premier a közeljövőben.

A SE C905 egyébként egy szétcsúsztatható GSM modell, HSPA (HSDPA + HSUPA) és WiFi szélessávú hálózati kapcsolattal, GPS navigációval és Bluetooth 2.1 alkalmazással. A készülék teljes VGA felbontású videók felvételére képes 30 képkocka/másodperc sebességgel. Hivatalos sajtóközlemény híján egyéb részletek egyelőre nem ismertek, mindenesetre valószínű, hogy a 8 megapixeles kamarás mobil nem lesz éppen olcsó.