Tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Outsourcing Szövetség

forrás Prim Online, 2008. június 15. 10:09

A Magyar Outsourcing Szövetség (HOA) a héten tartotta tisztújító közgyűlését. A tagság három évre választott vezetőséget. Megerősítette elnöki tisztségében Suhajda Attilát és négy korábbi elnökségi tagját. Az elnökség létszámát pedig - tekintettel a jelentősen megnövekedett tagsággal járó feladatokra - az eddigi ötről nyolc főre emelte.

Az új elnökség tagjai:


A Magyar Outsourcing Szövetség 2005-ben alakult, ma már 70 fős tagsággal rendelkezik. Céljuk az outsourcing, mint a vállalati hatékonyságot növelő módszer népszerűsítése és szakmai támogatása. Emellett aktív szerepük van a rugalmas foglakoztatási formák elterjedésének és jogi kedvező szabályozásáért folytatott lobbi tevékenységben, valamint kiszervezett tevékenységek közbeszerzésének szabályozási környezetének kidolgozásában.

Tekintettel arra, hogy kiszervezett tevékenységek nagy része a szolgáltatóiparban jelenik meg, kiemelt figyelmet fordítanak erre az ágazatra. Meggyőződésük, hogy figyelembe véve az ország adottságait a magyar gazdaság elsődleges kitörési pontja a szolgáltatóipar, amely világszerte is a gazdaság legdinamikusabban fejlődő ágazata. Az itt dolgozók részaránya már most is 60% körüli itthon is és folyamatosan növekszik. Sajnos a magyar vállalkozások csak kis részben tudják az ágazat dinamikáját kihasználni és a szolgáltatás exportba bekapcsolódni.

A múlt évben indították el a szolgáltatástudományi és a szolgáltatóipari alapképzések bevezetését a hazai képzési rendszerbe 6 felsőoktatási intézménnyel, valamint vezető vállalatokkal együttműködve.