Cisco: újabb akvizíció a videopiacon

forrás Prim Online, 2008. június 15. 10:55

A Cisco bejelentette vételi szándékát a dániai székhelyű DiviTech cégre, a digitális szolgáltatásfelügyeleti (DSM) piac vezető szereplőjére.

A DiviTech felvásárlása a Cisco videotechnológiai stratégiájának része. A DiviTech DSM-technológiája egy olyan szoftveres alkalmazást is magába foglal, amellyel a szolgáltatók adott földrajzi régióra központilag szolgáltathatnak lokalizált tartalmakat, így például helyi és regionális híreket, igény szerinti videotartalmakat, valamint egyéb szolgáltatásokat. A Cisco tervei között szerepel, hogy a DiviTech DSM-terméke a Cisco ROSA hálózati és elemkezelő megoldással működjön együtt. Ezzel egy olyan átfogó platform jön majd létre, amely egyetlen, moduláris termékben kínál minden szintre (elemek, hálózat és szolgáltatás) kiterjedő videotartalom-kezelést.

A DiviTech DSM-megoldása kiegészíti a Cisco saját innovációs törekvéseit, illetve kapcsolódik a közelmúltban a videopiacon végrehajtott akvizícióihoz - többek között a Scientific Atlanta, az Arroyo és a Tivella felvásárlásához. A DiviTech a Cisco 128. akvizíciója.

A szokásos szerződéskötési feltételek szerint létrejövő ügylet lezárására várhatóan a Cisco 2008-as üzleti évének utolsó negyedévében kerül sor. A felvásárlás pénzügyi feltételeit a felek nem hozták nyilvánosságra. Az ügylet lezárultával a DiviTech alkalmazottai a Cisco szolgáltatói videotechnológiai részlegének digitális médiaosztályához tartoznak majd.