Új minden egyben HP PC-k

Széll Zoltán, 2008. június 16. 14:04

A HP a héten a minden egyben PC-k új generációját vezette be. Az új PC-ket elsősorban otthononi használatra fejlesztették, digitális szórakoztató alkalmazásokhoz.

Az új HP TouchSmart PC-család jellemzője az új HP szoftver, amelyet kimondottan a képernyő érintésének érzékeléséhez és támogatásához terveztek. A felhasználó a nagy felbontású képernyő felületén könnyen hozzáfér az információkhoz, valamint a szórakoztató és egyéb hálózatokhoz. A felhasználó billentyűzet vagy egér használata nélkül is képes lejátszani zenéket, a lejátszandó zeneművek listáját elkészíteni, fényképeket megjeleníteni és nagyítani, valamint gyorsan ellenőrizni az időjárást vagy figyelni a tv-műsort. Az elegáns, formatervezett TouchSmart PC-k a nappali szobában és az otthoni irodában egyaránt használhatók.

A felhasználók az új TouchSmart PC-ken nézhetik és a beépített DVD-írón rögzítetik a tv-műsorokat, lejátszhatják saját készítésű videóikat, illetve feltölthetik az internetre. A zenéket az integrált, magas minőségű hangszórókon keresztül kiváló mőségben hallgathatják. A beépített webkamera és mikrofon lehetővé teszi a hang- és képkapcsolatot a barátokkal és a család többi tagjával bárhol, az interneten keresztül, valamint konfencia megtartását.

A TouchSmart PC-k használatához csak egyetlen energiakábelre (villamos hálózat) van szükség és rendkívül helytakarékos, mivel egy 22 hüvelykes, HD (nagy felbontású) és széles LCD panel hátlapjára szerelték, így egyetlen integrált konstrukciót képeznek. A zongorafekete, elegáns vonalvezetésű minden egyben PC a  nagy teljesítményű és energiahatékony Intel Core 2 processzorokon alapul. A központi egyéget vezeték nélküli billentyűzet és egér egészíti ki.

A HP TouchSmart IQ 504 alapmodell ára 1299 dollár, míg a tv-vevőt is tartalmazó IQ506 alapmodellé 1499 dollár. Az új HP asztali PC modelleket július 13-tól lehet majd a kiskereskedőktől megvásárolni.