Navigator: informatikai megbízás az Antenna Hungáriától

MTI Sajtóadatbank, 2008. június 16. 10:01

A Navigator Informatika Zrt. egymilliárd forint értékű üzemeltetési megbízást nyert az Antenna Hungária Zrt. (AH) pályázatán: a megállapodás 3 évre szól, amit az AH  egy évvel meghosszabbíthat.

Az informatikai rendszer üzemeltetése mintegy ezer felhasználó kiszolgálását, s 40 szerver működtetését jelenti.

A tender győztesét 3 pályázó közül választották ki az ár, a műszaki felkészültség és szakértelem, illetve a referenciák, a vállalt határidők és a rendelkezésre állás alapján.

Juhász Lajos, a Navigator Informatika Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: a társaság képes bármilyen méretű vállalat informatikai rendszerének üzemeltetésére.

A Navigator Informatika Zrt. a magyar IT piac egyik vezető informatikai szolgáltató vállalata: mintegy 280 ügyféllel rendelkezik és közel 4000 felhasználót támogat.

A 100 dolgozót foglalkoztató cégnek az AH-val kötött szerződése most a legnagyobb volumenű, de más vállalatokkal tárgyal két másikról is, amelyek egyenként is nagyobb értékűek.

A vezérigazgató elmondta: tavaly az IT-outsourcing piac gyakorlatilag nem nőtt, s várhatóan az idén sem bővül jelentősen. Az már biztosan látszik, hogy a korábbi feltételezésekkel ellentétben a kis- és közepes cégek megrendelései nem rántják ki a gödörből az iparágat. Ennek hátterében az áll, hogy ezeknek a cégeknek előbb informatikai beruházást kellene végrehajtaniuk ahhoz, hogy az IT-rendszereik működtetését más vállalatra bízhassák.

Nem teljesedett be az várakozás sem, hogy az állami megrendelések bővítik a piacot, sőt ellenkezőleg, a kormányzati szervezetek összevonásával még csökkent is az outsourcing szegmens megrendelése. Ezen túlmenően a nagy verseny miatt csökkennek a szolgáltatási árak is.

A Navigator 2007-ben 1,68 milliárd forint bevételt ért el, ami 10 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit, s jóval fölötte van a piaci átlagnak.

A cég kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) szintén 10 százalékkal nőtt, s tavaly elérte a 225 millió forintot.