MFP készülékeivel erősít Magyarországon a Sharp

Kovács Attila, 2008. június 16. 18:09

A szaksajtó képviselői ma megismerhették a Sharp Electronics (Europe) GmbH Budaörsön található fióktelepét és bemutatótermét.

Fábián István a hazai leányvállalat ügyvezető igazgatója bevezető előadásában kiemelte, a cég nagy hangsúlyt helyez arra, hogy digitális irodatechnikai berendezéseivel (multifunkciós - MFP - másológépei) a vállalati dokumentummenedzsment terén egyre nagyobb piaci részesedést érjen el Magyarországon. Mint említette, mára a Sharp nyomtató/másoló gyártása világszerte elérte a 13,5 millió készüléket és folytatják a világ egyik legjobb teljesítményű digitális dokumentumkezelő készülékeinek gyártását. A japán cég szaktudása nem csak a nagy teljesítményű hardverekre és fejlett tonertechnológiára terjed ki; olyan szoftver alapú megoldásokat is fejlesztenek, amelyek gyorsabb és hatékonyabb munkavégzést nyújtanak. Jelenlegi digitális irodagép kínálatukban éppúgy megtalálhatók a helytakarékos fekete-fehér és színes nyomtatók, másolók, mint a nagy sebességű multifunkciós rendszerek.

A fekete-fehér MFP másolók piacán a Sharp az eladott darabszámot alapul véve a harmadik, a színes MFP gépeknél az ötödik helyen áll. Fő cél központi marketing programok szervezése, amelyekbe az országban található összesen 47 viszonteladó partner mindegyikét bevonják. Létrehozták az aktuális termék- és szolgáltatásújdonságokat is tartalmazó internetes portált.

Szívós Endre, a leányvállalat dokumentum-kezelő rendszerekért felelős kereskedelmi és marketing menedzsere három színes (MX-7001N, MX-6201N, MX-5500N) és három fekete-fehér (MX-M850, MX-M950, MX-1100) MFP rendszer bejelentéséről adott információt. A színes készülékek 50-70 lap/perc, a legnagyobb teljesítményű f/f berendezés pedig 110 lap/perc sebességet képes elérni. Jelenleg a Sharp portfoliójában 8 gépcsalád összesen 31 modellje található. Néhány technikai újdonság: gyorsabb, csendesebb, megbízhatóbb lapadagolás; vezérlés egyre nagyobb méretű érintőképernyők segítségével; összekapcsolhatóság AS/400, SAP, Citrix rendszerekkel; Windows, Unix, Linux, Mac, Novell NetWare támogatása; kétoldalas szkennelési lehetőség; USB-kulcs használatával is történhet szoftverfrissítés, széles tartományú lapadagolók (40-250); négy szintű adatvédelem (adatbiztonsági csomag, IP/MAC cím szűrése, nyomatok jelszavas/kódszavas védelme, SSL/IP-SEC kódolt hálózati kommunikáció); bizalmas nyomtatás PIN-kóddal; ingyenes web-alapú felügyeleti szoftver.

A Sharp legújabb dokumentum-kezelő rendszereinek néhány további ingyenes, magyar nyelvű szoftver csomagjai a következők: