Olcsóbb Xbox 360 és 60 GB-os modell az E3-on?

Milkovits Gábor, 2008. június 16. 21:03

Sajtóértesülések szerint a Microsoft egy új, 60 GB-os Xbox 360 játékkonzollal, illetve a készülék árának leszállításával készül a júliusi E3 videójáték-kiállításra.

A 60 GB-os Xbox 360 ötlete már márciusban is bejárta az internetes sajtót, mint ésszerű megoldás a 20 GB-os alapgép leváltására, vagy legalábbis a 120 GB-os Elite-től elválasztó szakadék kitöltésére, most azonban a Microsofttól származó bennfentes értesülésre hivatkozik a Trusted Reviews brit portál. Ami az E3-on bejelentésre kerülő árcsökkentést illeti, ez utóbbi életbe lépését augusztusra, az iskolakezdési szezonra jósolják a jól értesültek, azonban konkrétumokkal egyelőre senki sem szolgált. Szintén napvilágot láttak olyan hírek, hogy ezt követően a Sony is lejjebb vinné a PS3 árát, tekintettel a konkurenciára és a tovább csökkenthető hardverköltségekre.

A konzolpiacon jelenleg továbbra is a Nintendo Wii a favorit olyannyira, hogy változatlanul nem szűnnek az ellátási gondok az Egyesült Államokban. Eközben az Xbox 360 és a Sony PS3 nagyjából fej-fej mellett haladnak, de szakértők hosszú távon a Sony konzoljának jósolnak fényesebb jövőt.