Felvásárolja egyik partnercégét az SAP

forrás Prim Online, 2008. június 18. 18:01

Az SAP bejelentette a Visiprise vállalatra vonatkozó felvásárlási szándékát. A Visiprise egy magánkézben lévő vezető ipari termelésirányító szoftvermegoldásokat készítő cég, amely a legkülönbözőbb méretű vállalkozásoknak kínál integrált termelésirányítási szolgáltatásokat.

A Visiprise integrálása is része az SAP „Tökéletes üzem” („Perfect Plant”) stratégiájának, amelynek célja, hogy a legfontosabb SAP-megoldások és az ökoszisztéma-partnerek szoftver-, hardver- és szolgáltatási megoldásainak egyesítésével segítsen a termék-előállító vállalkozásoknak.

A Georgia állambeli Alpharettából irányított Visiprise több mint 60, iparágvezető globális ügyfelet szolgál ki, amelyek között több termék-előállítással foglalkozó SAP-ügyfél is található – például a high-tech iparággal foglalkozó, az űrkutatási és védelmi ágazatban, illetve az autóiparban dolgozó, vagy az orvosi berendezések gyártásával foglalkozó cégek.
 

A gyárigazgatókra és üzemvezetőkre egyre nagyobb nyomás nehezedik abban a tekintetben, hogy össze kell hangolniuk a gyártás megtervezését a globális ellátóhálózatok egészében, ugyanakkor hatékony és jó válaszkészségű helyi termelési folyamatokat kell kialakítaniuk a gyors gyártási ciklusú, rövid bevezetési idejű termékek szállításához. Az SAP Business Suite alkalmazásainak, az SAP Manufacturing Integration and Intelligence (SAP MII) terméknek és a Visiprise Manufacturing szoftverének kombinálásával az ügyfelek a teljes hálózatra kiterjedő átláthatóságot biztosító szolgáltatásokhoz jutnak. Így integrálni tudják a gyár és a terjesztőhálózat adatait, valamint átfogó, a tervezéstől a megvalósításig tartó folyamatokat vezethetnek be több üzemben is egy integrált vállalati erőforrás-tervezési (ERP) és termelésirányítási (MES) rendszer használatával – és mindezt egyetlen partner nyújtja számukra.

 


Az SAP tervei szerint a felvásárlás 2008 júliusában fejeződik be, jelenleg az Egyesült Államokban és az Európában szükséges törvényi jóváhagyásokra várnak. A Visiprise körülbelül háromszáz alkalmazottat foglalkoztat és több, mint 20 országban van jelen, fiókirodákat működtet a kaliforniai Carlsbadban, illetve Ukrajnában, Kijevben is. A cég a tranzakció lezárását követően további részleteket közöl majd az integrációról. A felvásárlás feltételei nem nyilvánosak.