Epson festékkazetta-gyűjtő program

Kiss Ádám Zoltán, 2008. június 18. 20:31

Ma már egyetlen nagyobb márka sem vonhatja ki magát a környezetvédelmi tevékenység alól. Az Epson is meghirdette festékkazetta-gyűjtő programját, ennek keretén belül kedvezményes áron vásárolhatók egyes visszaváltható kazetták, melyeket azután a gyártó a végfelhasználó kérésére üres állapotban visszagyűjt.

Az Epson AcuLaser M2000 és Epson AcuLaser M4000 termékekhez kínált kedvezményes árral a gyártó azt szeretné elérni, hogy a felhasználók minél nagyobb számban részt vegyenek az Epson környezetvédelmi tevékenységében. A visszaváltott festékkazettákat teljes mértékben újrahasznosítják. A hagyományos és visszaváltható festékkazetta ugyanolyan kapacitású és ugyanazt a minőséget kínálja, mindkettőre érvényes az Epson kellékanyag garanciája.
 
A festékkazetták visszaküldése teljesen ingyenes. Az Epson partnere, a Kuehne + Nagel végzi a megtelt begyűjtő dobozok felvételét. A festékkazetta gyűjtő doboz kizárólag Epson lézernyomtatók fogyóeszközeihez használható (tonerek, fényegységek, fotóvezetők, hulladék toner kazettagyűjtők, dobkazetták), és a programban bármely Epson lézernyomtatóhoz kapcsolódó fogyóeszköz visszaküldhető.

Az Epson Toner Cartridge Collection Programme során egy speciális dobozt adnak át, amely 30-40 toner tárolására és elszállítására alkalmas. A program egy weboldalon keresztül működik, melynek használatához előzetes regisztráció szükséges. Ha ez megtörtént, kerskedőjének, vagy cégének, irodájának lehetősége lesz egy, vagy akár több doboz rendelésére. Ha a doboz megtelt, ingyenes elszállítást kérhet.
 
A programba történő regisztráció az alábbi weboldalon tehető meg.