Már az interneten is vehetünk vonatjegyet

Kiss Ádám Zoltán, 2008. június 20. 12:05

Elindult a Máv-Start internetes jegyértékesítési szolgáltatása mellyel az utasok virtuális jegyeket, bérleteket és helyjegyeket vásárolhatnak az interneten keresztül, majd papírváltozatokat az  állomásokon elhelyezett internetes jegykiadó kioszkokon vehetik át.

Az interneten keresztül kényelmesen, sorban állás nélkül vásárolhatunk jegyet akár otthonról is. A számítógép előtt ülve előre megtervezhetjük az utazást, és időben lefoglalhatjuk a helyjegyet, elkerülve a csúcsforgalom okozta kényelmetlenségeket.

Fontos, hogy ezek a jegyek pénztárakban és egyéb helyeken nem vehetők át, ám a kioszkok számát folyamatosan bővítik, a mindig aktuális lista a Máv-Start oldalán megtalálható. Ezt feltétlen ellenőrizni érdemes a vásárlást megelőzően! Az így vásárolt jegyekhez számlát a pénztárakban tudnak biztosítani.

A szolgáltatással kapcsolatban, melyet folyamatosan fejlesztenek, várják az észrevételeket az ügyfélszolgálat címén.

A vásárlás menete: regisztráció, bejelentkezés, utazás kiválasztása, járat kiválasztása, jegy kiválasztása, visszaút meghatározása, pót/ helyjegyfoglalás, fizetés, majd a jegy átvétele a megadott pontokon, egyelőre a legnagyobb budapesti és vidéki pályaudvarokon: Nyugati pályaudvar, Keleti pályaudvar, Déli pályaudvar, Miskolc Tiszai pu., Debrecen.