Menekül a Yahoo felső vezetése

Kiss Ádám Zoltán, 2008. június 21. 17:00

A vállalat kiúttalansága is egyik oka lehet, hogy tömegesen távoznak az alkalmazottak a Yahoo-tól, eddig öt felső vezető is közölte, kilépnek állásukból.

A Microsoft-fúzió meghiúsulásával a Yahoo egyfajta perspektívanélküliségbe került. A vállalat valóban kötött egy megállapodást a Google-lel, ám ez korántsem teljes körű, össze sem hasonlítható egy fúzióval. A két keresővállalat valószínűleg nem is egyesülhetne, mivel ez a szövetség az európai szabályzókon biztos elbukna, de még a jelenleg jóval megengedőbb amerikai hatóságok sem hagynák jóvá jelentős piacszűkítő hatása miatt, monopólium vagy kartell jellegű helyzet kialakulásától tartva.

A Microsoft volt az egyetlen vállalat, mely hatalmas tőkével komoly szereplőként érdeklődött a Yahoo iránt, ám a szoftveróriás részéről Steve Ballmer többször is határozottan kijelentette, hogy nincs több próbálkozásuk, egyszerűen lemondtak a Yahooról. Bár az ilyen ügyekben mindkét fél szűkszavú szokott lenni, nem nehéz kitalálni, hogy mi állhat a vezetés megritkulása mögött. A tények: távozik Jeff Weiner a hálózati, valamint Usama Fayyad kutatási elnökhelyettes, Qi Lu pénzügyi elnökhelyettes, Brad Garlinghouse és Vish Makhijani kommunikációs és keresési elnökhelyettesek.