A Novell csatlakozott a Microsoft kiszolgálóvirtualizáció-minősítési programjához

forrás Prim Online, 2008. június 23. 10:20

A Novell bejelentette, hogy csatlakozott a Microsoft kiszolgálóvirtualizáció-minősítési programjához. A Novell részvételének és a két vállalat közös támogatásának köszönhetően az ügyfelek a Windows Server 2008 rendszert virtualizált vendégrendszerként futtathatják majd Xen hypervisoron a SUSE Linux Enterprise 10 rendszeren. A Novell jelenleg a kiszolgálóvirtualizáció-minősítési program minősítési folyamatához szükséges teszteket végzi, az előrejelzéseik szerint a tesztelést 2008 augusztus végére fejezik be.

A Microsoft hivatalosan is bejelentette kiszolgálóvirtualizáció-minősítési programját, melynek keretében a szállítók érvényesíthetik a virtuális számítógépeken vendégrendszerként futó Windows Server 2008 használatát a harmadik féltől származó kiszolgálóvirtualizációs megoldásokra. A program során a szállítók önállóan tesztelik és érvényesítik saját kiszolgálóvirtualizációs szoftvereik bizonyos műszaki követelményeit a Windows Server 2008 vendégrendszerként történő futtatásakor.

A Microsofttal kötött átfogó együttműködési megállapodásnak köszönhetően a Novell továbbra is egyedülálló helyzetben van, hiszen a SUSE Linux Enterprise jelenleg az egyetlen Xen hypervisor, amelyre a Microsoft napjainkban teljes körű támogatást nyújt a Windows Server 2008 és a Windows Server 2003 virtuális vendégrendszerként történő futtatásához. A Microsoft kiszolgálóvirtualizáció-minősítési programjának célja, hogy rendszereik még megbízhatóbbak legyenek az ügyfelek számára.