Ultra-kompakt mp3- és CD-lejátszó egyben

Milkovits Gábor, 2008. június 29. 08:45

Egy dél-koreai tervező egy egészen meglepő formaterv-ötlettel olyan mp3 lejátszót alkotott, amely szétnyitott állapotban képes hagyományos CD lemezeket is lejátszani.

Az ötlet nyilvánvalóan szembeötlő hátránya, hogy a CD-hallgatás nem működik útközben, csak úgy, ha a készüléket letesszük egy lehetőleg szálló portól mentes helyre, ám a formatervezési ötlet ennek ellenére kitűnő. A dél-koreai Kim Jong Szung által tervezett Dual Music Player (DMP) fantázianévre keresztelt tanulmány esetében azonban erősen kérdéses, hogy valaha is lesz-e belőle kereskedelmi forgalomba szánt termék, pedig megérdemelné.

A hordozható CD lejátszók ugyanis sosem voltak igazán hordozhatók, így a DMP tulajdonképpen nem jelentene ezen a téren sem visszalépést. Másfelől viszont azok az igényesebb zenehallgatók, akik igénylik a CD által kínált jobb hangminőséget és dinamikát, utazásaikra magukkal vihetnék a készüléket és kedvenc lemezeiket otthonuktól távol is valódi CD-minőségben hallgathatnák. A Dual Music Playxer egyébként a megszokott USB interfésszel csatlakozna számítógéphez, a fülhallgató azonban Bluetooth vezeték nélküli megoldással működne.