'Zöld' Samsung mobil kukoricából

Milkovits Gábor, 2008. július 3. 19:22

A Samsung egy olyan környezetbarát mobiltelefont dob piacra Dél-Koreában, amely természetes, kukorica-alapú műanyagból készült házat kapott és nem tartalmaz nehézfémeket sem.

A Samsung W510-et borító, kukoricából előállított anyag állítólag ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a megszokott, kőolaj-alapú műanyagok, azonban teljes mértékben környezetbarát. A készülék emellett sem ólmot, sem higanyt, sem kadmiumot nem tartalmaz a legkisebb mértékben sem, eltérően a legtöbb mobiltelefontól és más elektronikai eszköztől. Ezen felül a bevonat is vízbázisú, ami persze némi óvatosságot igényel a felhasználótól. A kiegészítők, így a headset és a töltő is hasonló anyaghasználattal készültek, ráadásul utóbbi fényjelzéssel tudatja a felhasználóval, hogy mikor töltötte fel száz százalékig az akkumulátort, ami tömeges méretekben már érezhető energia-megtakarítást jelent.

A Samsung W510 környezetbarát mobiltelefon 3 megapixeles kamerával, DMB mobiltévével, Bluetooth-al és multimédia-lejátszó szoftverrel is rendelkezik. A gyártó egyelőre csak Dél-Koreában dobta piacra a készüléket, árat pedig nem közöltek az angol nyelvű hírforrások.