Együttműködési megállapodást kötött a Kodolányi János Főiskola és az Albacomp

forrás Prim Online, 2008. július 7. 17:31

Együttműködési megállapodást írt alá a Kodolányi János Főiskola és az Albacomp Zrt. 2008. július 7-én. A megállapodás alapján együttesen indítanak projekteket, amelyek az oktatás, a programfejlesztés és a felnőttképzést érintő tudományos kutatás, valamint minőségbiztosítás területén nyújtanak előnyöket mindkét fél számára.

A megállapodást dr. h.c. Szabó Péter a Kodolányi János Főiskola rektora és Minárovits János, az Albacomp vezérigazgatója írta alá a székesfehérvári főiskola épületében.

Az együttműködés fenntartása és működtetése érdekében a felek a felnőttképzés következő területein működnek együtt: Főiskolai alapképzéshez kapcsolható informatikai képzések magyar és külföldi hallgatóknak, Tananyagfejlesztések, Szakirányú továbbképzések, Pedagógus továbbképzési programok (akkreditált), Rövidtávú képzési programok magyarországi és külföldi érdeklődők számára (tanúsítványt adó), Nyári egyetemi programok.

Dr. Hoffmann Orsolya, a főiskola felnőttképzési vezetője szerint a két fél nemzetközi tapasztalatai jó kapcsolódási pontot jelenthetnek magas színvonalú tanár továbbképzési programok szervezésére és lebonyolítására. A most megkötött megállapodás hasonló távlatokat nyit a rövidebb, kompetencia alapú tanfolyamok, tréningek lebonyolítására, valamint az e-learning alapú távoktatás területén is. Az e-learning alapú távoktatás terén már jelentős eredményeket értek el a felek, az együttműködés a tananyagfejlesztési költségek csökkentésében biztosít további lehetőségeket.