Kodak zsebkamera 720p HD videófelvétellel

Milkovits Gábor, 2008. július 10. 21:31

A Kodak egy olyan zsebben elférő, lapos videókamerát mutatott be, amely funkcióival és külső megjelenésével egyaránt méltó válasz az eddigi kísérletekre a kategóriában.

A készülék ugyanis mobiltelefon-külseje ellenére képes 720p HD felbontású mozgóképek rögzítésére, 60 képkocka/másodperces sebességgel. Emellett lehetőség van VGA felbontású, 30 fps felvételek, illetve állóképek készítésére is a kamerával. A zsebkamera csupán 128 MB beépített memóriával rendelkezik, ám SDHC-csatlakozója a jövőre is gondolva akár 32 GB-os memóriakártya használatát is támogatja, a felvételre kerülő vagy már felvett videók pedig a 2,4” LCD képernyőn jeleníthetők meg. A praktikus használatot szolgálja még a beépített USB, amellyel rögtön feltölthetők a videók a számítógépre vagy az internetre, illetve az, hogy a Zi6 szabvány AA ceruza-akkuval vagy lemerülés esetén akár elemmel is üzemel.

A Kodak Zi6 HD zsebkamera szeptemberben kerül a boltokba az Egyesült Államokban, 180 dolláros áron. Európai forgalmazásáról egyelőre nincs információ.