Megnyílt a magyar iTunes bolt

Kiss Ádám Zoltán, 2008. július 11. 17:29

Kínosan hosszú várakozás után az Apple a szoftver 7.7-es változatának kiadásával egy időben váratlanul megnyitotta iTunes szolgáltatásának magyar verzióját, így végre a hazai felhasználók is vásárolhatnak az Apple virtuális boltjában.

Apple-fanatikusok és újabban iPod-felhasználók ezrei álltak értetlenül a jelenség előtt, miszerint eddig nem lehetett hazánk felhasználóinak vásárolni az iTunes boltjában. Ez azért is különösen zavaró, mert ha másképpen nem is, de az iPod feltöltő szoftverének révén minden ilyen készülékkel rendelkező vásárló kapcsolatba került a szolgáltatással.

A mai napon azonban minden külön figyelmeztetés vagy előzetes bejelentés nélkül a 7.7-es iTunes szoftver kiadásával egy időben megnyílt a magyar iTunes bolt, így a hazai felhasználókat többé nem utasítja el a rendszer arra hivatkozva, hogy ez a szolgáltatás „az ön országában nem elérhető”.

Természetesen minden kezdet nehéz, így a talán legtöbbeket érdeklő filmek és zenék letöltésére szolgáló rész még nem elérhető, csupán alkalmazások tölthetők le, de a nehezén minden bizonnyal túlvagyunk, és csak idő kérdése a teljes verziós szolgáltatás beindulása. Addig is rengeteg szoftver tölthető le, mind ingyenes, mind fizetős változatok, a Mahjongtól a valutakonverterig szinte minden, mindösszesen közel 600 alkalmazás. Az iTunes új verziója még nem rendelkezik teljes magyar nyelvi támogatással, a szoftver saját frissítő funkciójával, vagy az alábbi címről érhető el.