Bevezetésre kész az Intel Centrino 2 alapú Eclipse noteszgép

Széll Zoltán, 2008. július 11. 19:07

Az Intel – a tervezettnél néhány héttel később – július 14-én (hétfőn) vezeti be a mobil Centrino 2 platformot új komponessekkel (CPU-k, lapkakészlet, vezeték nélküli modulok). A legnagyobb PC-gyártók, köztük a Samsung, már készen állnak az új platformon alapuló noteszgépek bevezetéséte.

A Samsung az Intel Centrino 2 platformmal elsőként az R710 noteszgépet vezeti be, amely az elegeáns, új Eclipse család tagja. Az innovatív stilusú noteszgép az ár, a teljesítmény és a hordozhatóság kivételes keverékén alapul. A Samsung R710 noteszgép olyan fejlett képeségekkel rendelkezik, amely még a professzionális felhasználók legkényesebb igényeit is képes kielégíteni. Az új masinát komplex alkalmazásokhoz és többfeladatos működésmódhoz optimalizálták.

A Samsung R710 noteszgép konfigurációk az Intel Centrino 2 platformba illeszkedő 45 nm-es mikroprocesszorokat, DDR3 memóriát, Microsoft Window Vista operációs rendszert, NVIDIA GeForce 9300/9600 grafikus alrendszereket és 17 hüvelykes SuperBright LCD képernyőt tartalmaznak.

Az R710 a Microsoft Vista operációs rendszer felügyelete alatt a dedikált NVIDIA GeForce 9300/9600M grafikuslapka-párral - támogatják a DirectX 10 és PureVideo 2 technológiákat - kiváló minőségű renderelt képet szolgáltat a játékokhoz és egyéb alkalmazásokhoz. Az R710 a csatlakozófelületek széles választékát tartalmazza. Köztük olyanokat, mint a vezeték nélküli 802.11b/g/n és Bluetooth 2.0, valamint a vezetékes 10/100/1000 Ethernet.

A Samung R710 noteszgép súlya 3,08 kg, egyike kategóriájában a legkönnyebbeknek. A különleges „Protect-o-Edge” technológiával a masina képes kivédeni a zavaró momentumokat és ezzel nagy megbízhatóságot kínál a felhasználóknak.

Az R710 noteszgép még 1,3 megapixeles webkamerát (videók támogatásához), 7 az 1-ben kártyaolvasót, teljes numerikus billentyűzetet, kártyacsatlakozót (PCI Expresshez), 4 USB 2.0 kaput és Blue-ray lejátszót is magába foglal, és teljes mértékben kompatibilis a HD (High Dfinition) szabvánnyal. A HDMI kapu biztosítja a HD hang- és digitális videójelek legjobb minőségű átvitelét.

A különleges „Samsung Silver Nano” technológia 99,9%-ban kiküszöböli a baktériumok megtelepedését a billentyűzeten. A R710 noteszgép szeptember elejétől lesz kapható, árát a Samsung még nem fedte fel.