Intel Centrino 2 alapú Sony noteszgépek

Széll Zoltán, 2008. július 15. 22:05

Az Intel Centrino 2 mobilplatform hétfői bejelentése után a Sony bevezette az új platformon alapuló első noteszgépeket, melyek 13,1, 13,3, 15,4 és 16,4 hüvelykes képernyőt tartalmaznak.

Az új Vaio Z modell 13,1 hüvelykes LCD képernyőt  és opcionális Blu-ray meghajtót tartalmaz. A képernyő felbontása 1600x900 képpont, a masina ezzel szemben támogatja a Blu-ray lemezek teljes HD – 1920x1080 képpont – felbontását. Ezek lejátszásához és megjelenítéséhez azonban a.HDMI csatlkozón keresztül high-def tv-készüléket kell csatlakoztatni a noteszgéphez. Ehhez a modellhez opcionális 128 GB SSD (solid-state disk = szilárdtest-lemez) is kapható.

A Sony Vaio Z noteszgép az USA-ban augusztustól lesz kapható, induló ára 1800 dollár, a szilárdtest-lemezt is tartalmazó modell ára 2300 dollárnál kezdődik.

A Sony bevezetett egy új Vaio SR modellt is, amely az előbbinél kicsit nagyobb, 13,3 hüvelykes LCD képernyőt tartalmaz hátsó LED megvilágítással. Ez a képernyőtípus nagyobb fényerővel rendelkezik és ennek köszöhetően jobb minőségű képeket tud megjeleníteni, mint a hagyományos LCD panelek.

Az új Vaio SR modell a Sony Vaio Media szoftvert is magába foglalja, amely az otthoni DLNA (Digital Living Network Alliance) hálózaton keresztül megengedi a noteszgép csatlakoztatását más eszközökhöz. Ez masina még ebben a hónapban kapható lesz. Induló ára 1400 dollár.

A harmadik új Intel Centrino 2 platform alapú noteszgép modell a Vaio FW, amely az előbbieknél nagyobb, 16,4 hüvelykes LCD képernyőt  tartalmat. Az ún. premium modell a Blu-ray lemezlejátszót a teljes high-def felbontású – 1920x1080 képpont – LCD képernyővel kombinálja. Így a Blu-ray lemezeken rögzített filmek teljes felbontással láthatók. Az FW modell hasonló hálózati szoftvert tartalmaz, mint az SR.

A Sony Vaio FW noteszgépet még ebben a hónapban meg lehet vásárolni. A standard modell induló ára 1000 USD, a premium modellé, teljes felbontású high-def LCD képernyővel, 1750 dollár.

Az üzleti felhasználók számára fejlesztett új Sony BZ sorozat 15,4 hüvelykes széles LCD képernyőt, folyadékoknak ellenálló billentyűzetet tartalmaz. Néhány modell magába foglalja az Intel vPro technológiát is, amely a vállalat IT menedzsereinek megengedi a hozzáférést a fix PC problémákhoz, távolból. Ezek a noteszgépek előre telepített Windows Vista Business (standard), vagy XP (kisebb teljesítményű) operációs rendszerekkel kaphatók. Az új BZ-sorozatú noteszgépek szállítása ebben a hónapban kezdődik. Induló áruk 1000 dollár.