Két új Siemens vezeték nélküli telefon

Kovács Attila, 2008. július 16. 13:24

A Siemens Home and Office Communication Devices (SHC) két új belépőszintű otthoni vezeték nélküli telefont mutatott be.

A Gigaset A580 és Gigaset A585 telefonokat a gyártó azoknak a felhasználóknak tervezte, akiknek fontos a minőség, a kényelmes használat és az esztétikus kialakítás. A telefonok 25 óra beszélgetési időt és 210 órás készenléti időt biztosítanak, kihangosító funkcióval is rendelkeznek. Az új Gigaset modellek ötvözik a kényelmes és egyszerű használatot a stílusos kialakítással. A beszélő háza csillogó fekete borítást kapott, mely különleges eleganciát kölcsönöz a készüléknek. A megvilágított kijelző és billentyűzet egyszerű kezelhetőséget kínál még sötétben is. Az ECO DECT technológia nem terheli meg villanyszámlánkat, a Gigaset A580 és A585 telefonokkal akár 60%-kal is csökkenthetjük a telefon energiafogyasztását.

A Gigaset A585 üzenetrögzítővel is rendelkezik, mely akár 25 percnyi üzenetet is képes rögzíteni és tárolni, a nem fogadott hívásokat pedig a kijelző ikonja jelzi. A CLIP funkció aktiválásával megtekinthetjük az utolsó 25 hívást, az azokhoz tartozó neveket, és hívásidőt, melyeket közvetlenül vissza is hívhatunk. A telefonkönyvben 150 nevet és telefonszámot tárolhatunk. Ha olyan számot írunk be, és tárcsázunk, amit már tartalmaz a telefonkönyv, akkor a számhoz tartozó név jelenik meg a kijelzőn. Sms-t is küldhető vagy fogadható a készülékkel, 160 karakter terjedelemben.

A Gigaset A580 és A585 telefonok augusztus elejétől lesznek kaphatók hazánkban. A Gigaset A580 ára 10 ezer forint körül, míg az üzenetrögzítővel rendelkező A585 típus ára pedig 12.500Ft körül mozog majd. Az internetes és analóg hívásokat is lebonyolító A585 IP változat is hamarosan elérhető lesz.