Digitális Híd - századszor

forrás Prim Online, 2008. július 24. 15:54

A 100. településhez ért a négy éve indult Digitális Híd rendezvénysorozat. Július 23-án Bakonszegen Novák Péter énekes, színész, koreográfus és a Magyar Telekom önkéntesei tanították az internet használatára a település lakosait.

A Magyar Telekom még 2004-ben indította útjára a „Digitális Híd Kistelepüléseken” nevet viselő programját. A kezdeményezés célja, hogy a digitális felzárkózás elősegítése érdekében megmutassa a kistelepüléseken élők számára, mi is az a világháló, mire is használható, hogyan tudja közelebb hozni az internet a földrajzilag messze élő embereket, és mennyire tud segíteni a hétköznapok problémáinak megoldásában. A program állomásain, a 3000 főnél kisebb lakosságú kistelepüléseken a Magyar Telekom önkéntesei tartanak hatékony, egyénre szabott oktatást, a gyerekeknek pedig ismereteik bővítése céljából vetélkedőket szerveznek.



A Digitális Híd Kistelepüléseken program keretében az elmúlt négy évben 99 kistelepülésen tartott ismeretterjesztést 233 Magyar Telekom önkéntes. A 100. rendezvényre a szervezők visszatértek a program legelső helyszínére, a nyírségi Bakonszegre. A jubileumi rendezvényen tortával várták az érdeklődőket a Magyar Telekom önkéntesei és Novák Péter. A program résztvevői természetesen ingyen használhatták az internetet, és személyes érdeklődésükre, problémáikra kereshették együtt a választ a világhálón.

„Tény, hogy az infokommunikációs felzárkózás elősegíti a helyi és regionális fejlődést. Ezért tartom különösen fontosnak, hogy a kistelepüléseken élők mindennapjainak is része legyen az internet” – mondta el a programról Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója.
Somorjai Éva, a vállalat humán erőforrás vezérigazgató-helyettese szerint azért fontos ez a program, mert „az internet könnyebbé teszi az egyének, családok, közösségek és szervezetek életét, elősegíti a társadalom kommunikációját, így élhetőbbé, emberibbé teheti a jövőnket”.

A bakonszegi állomást követően július 25. és augusztus 3. között a Kapolcsi Művészeti Napokon ingyenes internet oktatással és NetCaféval vár mindenkit a Magyar Telekom.