IdeaPad S10, a Lenovo válasza az Eee-re

Milkovits Gábor, 2008. augusztus 4. 21:03

Mint arról már beszámoltunk, a Lenovo is úgy döntött, hogy beszáll a kisméretű netbookok piacára, most pedig be is mutatta az IdeaPad S10-et.

A szóban forgó készülék azzal az előnnyel bír kategóriájában, hogy - legalábbis az amerikai piacra szánt változat - 10,2” átmérőjű képernyővel van ellátva. A szupermini laptop ezen kívül 1,6 GHz-es Intel Atom N270 CPU-val, Intel 945 GSE Express lapkakészlettel és GMA 950 grafikus csippel, 80 vagy 160 GB-os 5400 rpm merevlemezzel, 512 MB / 1 / 2 GB RAM-mal, WiFi-vel, négy-az-egyben memóriakártya-olvasóval, beépített webkamerával, sőt ExpressCard csatlakozóhellyel is rendelkezik. A billentyűzet a kategóriában megszokott módon 85 százalékos.

A Windows operációs rendszerű, amerikai piacra szánt verzió konfigurációtól függően 399-499 dollárba fog kerülni, amiben persze szerepet játszik, hogy a Lenovo az S10-nél egyelőre nem kísérletezik flash SSD meghajtóval. A többi piacon állítólag 9” képernyővel és Linux operációs rendszerrel ellátott változatot fog forgalmazni a Lenovo, egyelőre ismeretlen áron. A megkülönböztetés elég furcsa, figyelembe véve, hogy a többi kategóriában már kifutott XP telepítése nem jelent komoly többletköltséget: az Asus például ugyanannyiért árulja az XP-s Eee-t, mint a linuxos masinát.