Újabb VB100 minősítést szerzett a VirusBuster Professional

forrás Prim Online, 2008. augusztus 6. 16:39

A Virus Bulletin 2008 augusztusi - mindeddig talán legszigorúbb - tesztjén Windows XP SP3 platform alatt is sikeresen szerepelt a magyar fejlesztő terméke.

A VirusBuster Kft. VirusBuster Professional nevű termékének 5.3-as kiadása ismét - immár sokadik alkalommal - sikerrel teljesítette a Virus Bulletin "Virus Bulletin 100%" ("VB100") tanúsítvány megszerzésének 2008. augusztusi kritériumait is.

Az elismert független tesztszervezet legutóbbi vizsgálatában a harmadik szervizcsomaggal frissített Windows XP platformon teszteltek összesen 35 károkozó-ellenes megoldást. A Virus Bulletin szakemberei ezekre a próbákra a korábbiakhoz képest gyökeresen átdolgozott tesztrendszerekkel készültek, emiatt szerintük valószínűleg ez a vizsgálat volt az idei év és talán a VB100 minősítés történetének is a legszigorúbb tesztje.

A VirusBuster Professional 5.3-as változatával kapcsolatban a Virus Bulletin tesztekért felelős egyik szakembere, John Hawes a következőket írta véleményében: "a VirusBuster megoldása sikeresen pályázhat a leggyorsabban telepíthető rendszer címére. Az egyszerű WinZip párbeszédablak után a program mindössze harminc másodperc alatt kerül fel alapbeállításokkal a számítógépre, és nem igényel újraindítást sem. Már megszokottnak számít a program többszörösen kipróbált, megbízható felhasználói felülete, mely számos beállítási lehetőséget kínál - mindezt stabilan és megbízhatóan. A rendszer által nyújtott védelem ugyanilyen szilárd, miközben az átlagosnál magasabb az érzékelési rátája, és sokkal magasabb a feldolgozási sebessége. A VirusBuster kifogástalanul teljesítette az ITW és tisztán vírusmintás teszteket, ezért kiérdemelte a VB100 minősítést."