MTV: online közvetítés az olimpiáról

forrás Prim Online, 2008. augusztus 7. 11:01

A holnap kezdődő pekingi nyári játékok ideje alatt óriási érdeklődésre számítanak aTelesport.hu szerkesztői, akik olimpiai különszámmal is készültek.

A 29. nyári olimpiai játékokról szóló napi 15 órányi műsor nem csak az m1 és az m2 csatornán kísérhető figyelemmel. Az MTV ugyanis Magyarországon egyedüliként jogosult az internetes online közvetítésre, így a harmadik csatornáján, a www.telesport.hu oldalon is láthatóak lesznek a közvetítések és a beszámolók. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hivatalos közleményben tájékoztatott arról, hogy a You Tube oldalán indítja el olimpiai videó csatornáját. Az itt publikált tartalmakat viszont csak azokban az országokban láthatják a nézők, ahová a NOB nem adta el az online közvetítési jogokat – tehát Magyarország nem tartozik közéjük.

A Telesport.hu portálnak már a nyár elején zajló foci EB idején is rengeteg látogatója volt, hiszen összesen több mint 700 ezren tekintették meg a sportesemények híradásait. Volt olyan meccs, amelyet élőben stadionnyi, azaz 13 200 egyidejű szurkoló követett nyomon – ez egyben magyarországi csúcs is volt. Most a júniusi eredményt megdönteni készül a telesport.hu. Az olimpiai közvetítések során még több látogatóval számolnak, ezért újabb fejlesztésekkel készült a stáb. Augusztus 8-ától 10 gigabyte sávszélességen és 10 videó szerveren biztosítják az adatforgalmat a Carnation szakemberei. Ez azt jelenti, hogy akár 40 ezer konkurens (azonos idejű) videó nézőt is ki tudnak szolgálni. A közvetítések élőben is nézhetők, de a site Video On Demand szolgáltatást is biztosít, azaz a programok igény szerint visszakereshetők lesznek.

A kibővített oldal egyébként naponta 120-140 ezer egyedi látogatót vár a legfrissebb hírekkel, tudósításokkal, információkkal, valamint a Telesport kommentátorainak publicisztikáival. Az Eseménynaptárban nemcsak a sportágakra és közvetítések időpontjára lehet rákeresni, de közvetlenül megtalálhatók lesznek a sportágak napi aktualitásai is. Az oldalról nem maradhat le a képes beszámoló sem. Jogtiszta képgalériákban böngészhetnek az érdeklődők, hogy állóképeken is gyönyörködhessenek a legszebb és legdrámaibb pillanatokban.