Megjelent a Microsoft SQL Server 2008

forrás Prim Online, 2008. augusztus 7. 14:01

A Microsoft bejelentette a Microsoft SQL Server 2008 adatbázis-kezelő végleges (RTM – Release To Manufacturing) változatának megjelenését. Az SQL Server új verziója számos fontos újítást tartalmaz, mint pl. a szabályalapú kiszolgáló felügyelet (policy-based management), az auditálás kiterjesztése, a nagyméretű adattárházak támogatása, a térinformatikai képességek, valamint fejlett elemzési és jelentéskészítési lehetőségek.

Az ügyfelek és partnerek az SQL Server 2008 tesztváltozatait (Community Technology Preview - CTP) több mint 450 000 példányban töltötték le. Több mint 75 nagyméretű alkalmazás már ezen a változaton fut élesben és közel 1000 szoftverfejlesztő partner 1350 alkalmazását fejlesztik éppen az SQL Server 2008-ra. Ez is mutatja, hogy az ügyfelek és partnerek mennyire érdeklődnek az új funkciók és lehetőségek iránt.

“Az SQL Server 2008 iránt Magyarországon is nagy az érdeklődés. 2008 tavaszán közel 800 résztvevő - fejlesztők és rendszergazdák - előtt mutattuk be egy kétszekciós konferencia keretében a legfontosabb újdonságokat” – mondta el Nagy Levente, a termék hazai termékmenedzsere. “A szoftverfejlesztő cégeknek meghirdetett tréningeken több szoftvercég is elsajátította az alapokat, hogy alkalmazásaikat felkészítsék az SQL Server 2008-cal való munkára.”

Az SQL Server központi eleme a Microsoft alkalmazásplatformjának, amihez tartozó termékekkel az ügyfelek dinamikus üzleti alkalmazásokat építhetnek. Az SQL Server 2008 hét különböző, az eltérő igényeknek megfelelően testre szabott változatban érhető el. Az egyes változatokról a következő címen érhető el bővebb információ.