Három új multifunkciós irodai eszköz a Ricohtól

forrás Prim Online, 2008. augusztus 9. 12:56

A Ricoh három új multifunkciós irodai eszköze – az Aficio 6000, MP 7000 és az MP 8000 – optimális megoldás közepes és nagy irodák, valamint központi sokszorosítók számára. A készülékek a felhasználóbarát működés mellett alacsony TCO-t (Total Cost of Ownership) is biztosítanak.

A Ricoh új gépei könnyedén megbirkóznak bármilyen összetett nyomtatási, másolási és szkennelési feladattal. A könnyű kezelhetőséget a nagyméretű, felhasználóbarát kezelőpanel biztosítja. Rövid bemelegedési idő után a kétoldalas nyomtatás az egyoldalassal megegyező sebességgel történik, az 1200 dpi-s felbontás pedig tökéletes nyomatokat és másolatokat nyújt. A készülékek A3-tól B6-os méretig változatos papírkezelést tesznek lehetővé, akár 216 g/m2 papírsúlyig. Függetlenül a feladat nagyságától és összetettségétől, a papírtálcák kapacitása akár 8,300 lap is lehet, de a papírkazetták a rendszer működése közben is feltölthetők.

Az olyan széles körű finiser lehetőségeknek köszönhetően, mint például a tűzés, lyukasztás és Z-hajtás, a dokumentumok házon belül is magas színvonalon állíthatók elő, a fedő- és hátlapadagoló, valamint a gerinctűzés pedig lehetővé teszik a profi füzetkészítést is. Nagymennyiségű spirálkötési igény esetén a GBC StreamPunch III megbízható lyukasztást biztosít akár kilenc közkedvelt kötési stílus céljaira.

Az Java (J2ME) kompatibilis szoftverplatform, az Embedded Software Architecture révén az Aficio MP 6000/MP 7000/MP8000 eszközök a lehető legszélesebb körű testre szabhatóságot teszik lehetővé. Az új JBIG tömörítésnek köszönhetően, az Aficio MP 6000, MP 7000 és MP 8000 a faxüzeneteket maximum 2 másodperc alatt továbbítja, a fax multiport révén pedig egy időben akár három vonal is elérhető. A digitális fájlok hatékony megosztását olyan szkennelési funkciók segítik, mint például az e-mailbe, URL-re, NCP-re való szkennelés. A Ricoh a korszerű szoftvermegoldások egész sorozatát vonultatja fel, melyek segítségével a nyomtatási költségek csökkentését a dokumentumoknak a leginkább költséghatékony eszközre történő átirányítása révén teszi lehetővé (doc-Q-route), az átlátható költségelszámolást pedig az Equitrac Office biztosítja.

A legfrissebb biztonsági megoldásokkal felszerelt Aficio MP 6000/MP 7000/MP8000 a nyomtatási feladatokhoz való hozzáféréshez PIN kódot kér, valamint Windows hitelesítési eljárást alkalmaz, így az egyszerű be- és kijelentkezés megakadályozza a jogosulatlan hozzáférést. A rendszer merevlemezén maradt ideiglenes adatok felülírását egy biztonsági egység teszi lehetővé, az adatlopás és az anyagok illegális másolásának megelőzése pedig az adatok titkosítása révén érhető el.