Avaya: egységes "olimpiai" kommunikációs megoldás

forrás Prim Online, 2008. augusztus 12. 19:23

Az NBC Universal az Avayát kérte fel, hogy a pekingi olimpia ideje alatt, augusztus 8-a és 24-e között a közvetítéshez szükséges egységes kommunikációs megoldást szállítsa a tv-társaság számára.

Az IP telefonos rendszer használata érdekében az első lépés az Avaya Communication Manager alkalmazás kiépítése volt az NBC Olympics számára. A 2004-es athéni olimpiai játékok alatt egy server-gateway architektúra teremtette meg a kapcsolatot a nemzetközi közvetítő központ és az NBC helyszíni állomása között. Ez a lépés azonnali előnyökkel járt a társaság számára, mint például a jobb és korábban nem elérhető telefonos funkciók a hálózathoz csatlakoztatott felhasználók számára, valamint könnyebb és gyorsabb rendszertelepítés. Azzal, hogy az NBC saját kommunikációs hálózata futott a helyszínen, illetve Athén és az amerikai központ között IP trönköt használt a társaság, sikerült nagyban csökkenteni a költségeket. Ezzel párhuzamosan az NBC Olympics integrálta a már meglévő analóg és digitális telefonokat, ezáltal további beruházásvédelmet tudott megvalósítani.

Az Avaya Communication Manager segítségével a társaság nagyobb fokú mobilitásra képes, mivel az alkalmazottak mobiltelefonja úgy működik, mintha a munkahelyi telefonjuk lenne, könnyedén igénybe vehetők alközponti funkciók. Az új készülékekkel ezen túlmenően még egyszerűbbé válik a hívások esetén az áttérés az asztali és a mobiltelefon között. Amennyiben a dolgozónak véletlenül el kell hagynia az irodáját, egy gomb megnyomásával könnyen és egyszerűen áthelyezheti a folyamatban léávő hívást az asztali telefonról a mobiltelefonra és vissza. Az megoldással a dolgozók munkatársuk elérhetőségét is könnyen ellenőrizhetik.