Megjelent a Sony legvékonyabb 4x-es zoommal ellátott gépe

Kiss Ádám Zoltán, 2008. augusztus 12. 21:01

A Sony bemutatta a Cyber-shot T77 fényképezőgépet, mely Carl Zeiss Vario-Tessar objektívjének köszönhetően a legvékonyabb 4x-es átfogású gép a cég kínálatában.

A gép mindössze 15 mm vékony, öt színben kapható: fekete, ezüst, rózsaszín, zöld és barna. Kijelzője nagyméretű, 3”-os érintőképernyős LCD, az összes funkció elérhető a képernyőn keresztül, és szélesképernyős módban is élvezhetjük a felvételeinket. Lencséje egy Carl Zeiss Vario-Tessar objektív , kiegészítve a 4-szeres optikai zoomtartománnyal, így a T77 a valaha készített legvékonyabb Cyber-shot, amely 4-szeres optikai zoommal rendelkezik. A vadonatúj pislogásmegelőző (Anti-blink) technológia lecsökkenti annak a veszélyét, hogy olyan portré készüljön, ahol az alany szeme csukva van. A portré módban két kép készül egymás után, majd automatikusan törlésre kerül az a kép, ahol az alany szeme csukva van.

A nagy teljesítményű BIONZ processzort magas érzékenység (maximum ISO 3200) és “Clear RAW Noise Reduction” (RAW zajmentesítés) segíti, hogy beltéri felvételekkor vagy ködös időben is megfelelő legyen az eredmény vaku nélkül. A dinamika-tartomány optimalizáló (DRO) felelős a képek fényes, illetve árnyékos területei közötti egyensúlyért. Ez bonyolult fényviszonyok, mint például ellenfényben készülő portré esetében rendkívül hasznos terméktulajdonság. A fényképezés után az emlékek zenei aláfestéssel megjelenített diavetítésként idézhetők fel. A T77-et HD televízióhoz is csatlakoztathatjuk, és akár valódi bőrtok (LCS-THP) is kapható hozzá.