Windows Mobile alapú LG okostelefon a magyar piacon

Kovács Attila, 2008. augusztus 13. 17:08

Alan S. Song, az LG Electronics (LG) Magyar Kft. ügyvezető igazgatója a cég mai budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy az LG Magyarországon is bevezeti az LG KS20 típusjelzésű új okostelefonját.

Az új mobiltelefon Windows Mobile alkalmazásokat és HSDPA adatkapcsolatot nyújt a felhasználóknak, mindezt egy elegáns formatervezésű, az LG Pradára hasonlító könnyű házban. Az új készülék egyik legértékesebb tulajdonsága, hogy könnyedén kezelhető 2,8 inch széles LCD érintőképernyője és HSDPA (high speed downlink packet access) adatkapcsolata lehetővé teszi, hogy a felhasználó akár irodájától távol, a szabadban is kényelmesen hozzáférhessen irodai levelezőrendszeréhez. A Microsoft alkalmazáscsomaggal ellátott telefon Microsoft Windows Mobile 6 operációs rendszerrel rendelkezik, így határtalanul élvezhetjük a Windows Live és Office Mobile alkalmazások minden előnyét.

A Windows Mobile 6 lehetővé teszi a Direct Push hozzáférést is, így a telefon teljes mértékben szinkronizálható a számítógéppel, illetve a levelezőrendszerrel. Azok pedig, akik nem elégednek meg a telefonban alapbeállításként megtalálható alkalmazásokkal, már több mint 18 ezer letölthető program közül választva szabhatják testre miniirodájukat. A KS20 mindössze 12,8 mm keskeny, teljes körű internetes böngészővel és LG menüvel is rendelkezik. Képes a kézírás felismerésére, Wi-Fi kapcsolatra. 128 MB belső memóriával, MicroSD kártyatámogatással és Bluetooth 2.0-s verzióval rendelkezik, amelyek ma már nemcsak a mobilvilág, de az üzletmenet elengedhetetlen kellékei is.

A KS20 főbb tulajdonságai:


Főbb specifikációk: HSDPA, WCDMA, Tri-band (GSM/GPRS/EDGE); kijelző: 240x320 (QVGA), 2,8”, 262 ezer színű TFT-LCD; méretek: 99,8x58x12,8 mm; beszélgetési idő/készenléti idő: 2óra 40perc/400óra; akkumulátor: 1050 mAh; tömeg: 92,5 g. 

Az LG KS20-as nagykereskedelmi elosztója, az LCP Systems Kft. A Prím kérdésére kapott válaszok: