Synergon: első számú prioritás a szélessávú hálózatépítés

Kovács Attila, 2008. augusztus 14. 14:08

A 2008 második negyedéves, illetve az első féléves eredményeiről adott számot mai sajtótájékoztatóján a Synergon.

Lazarovits Márk vezérigazgató elmondta, az első negyedévihez képest javuló üzleti klíma a Synergon Csoport teljesítményére is kedvező hatást gyakorolt. A csoport árbevétele a második negyedévben meghaladta a 3,9 milliárd forintot, ami 45%-os fejlődést jelent az első negyedévhez képest. Az eredmény mindig meghatározó jellemzője a szolgáltatástartalom, amely értéket a vizsgált negyedévben is sikerült magasan tartani. A csoport üzemi eredménye pozitív lett, ennek fő okaként a kapacitások hatékonyabb kihasználását szükséges megemlíteni, amely már korábban is markánsan megfogalmazott és – a számok tanúsága szerint – sikerrel megvalósított cél volt. A pénzügyi tranzakciók okozta, határidős ügyleten 363 millió forintos, összevontan számítva, az első félévben 704 millió forintos veszteséget némileg csökkentette a kamat- és árfolyam-nyereségből származó 57 millió forintos bevétel.

A Synergon Informatika Nyrt. és három magyarországi leányvállalata a második negyedévi 3,429 milliárdos árbevételével mintegy 60%-os növekedést ért el az előző negyedévihez képest. Az Infinity halmozott értékesítési árbevétele 1074 millió forint volt, működési eredménye ismét pozitív tartományba ért. A Synergon Csoport 2008 első félévében összességében 6639 millió forint árbevételt realizált. A vezérigazgató szerint a féléves árbevétel terén jelentkező minimális elmaradást (2007 azonos időszakához képest) az erősődő verseny árletörő hatása okozta.

A második negyedév összességében sikeres eredményei ugyan féléves viszonylatban egyelőre az első negyedév visszafogottabb mutatóit ellensúlyozzák, de a Synergon menedzsmentje továbbra is egy sikeres és eredményes évzárást prognosztizál.

A Prím további információkat is megtudott: