DLNA kompatibilitás: megújultak a Bravia csúcsmodellek

Kiss Ádám Zoltán, 2008. augusztus 17. 21:03

A Sony új zászlóshajói az Bravia X és a W sorozat vezető modelljei, a korábbiaknál jobb képminőséget és teljes digitális csatlakozófelületet biztosítanak IT, PS3, vagy Blu-ray eszközökhöz.

A W4500 és az X4500 sorozat a Bravia televíziók történetének első tagjai, melyek probléma nélkül hálózatban csatlakoznak az otthon található, DLNA szabványnak megfelelő készülékekhez, így rendkívül egyszerű a digitális fényképek, zenei állomány elérése, lejátszása, megosztása, illetve az otthoni készülékek, vagy más, kompatibilis médiaeszközök összekapcsolása.

Bravia X4500 sorozat


Három, különböző méretben kapható (40”, 46”, 55”), a Full HD 1080p képet biztosít, 4x HDMI port segítségével HD eszközök egész sorát képes kiszolgálni. Az ezüst hangsugárzó felület más színekben is kapható (rubinvörös és obszidián fekete). Hogy kedvenc filmjeiből, a TV adásokból és játékokból a maximumot hozhassa ki, a Sony új BRAVIA™ ENGINE 2 PRO szűrői tisztítják és optimalizálják a képet, mielőtt az megjelenésre kerülnek a Full HD 1080p LCD panelen. Nemcsak a képzaj csökken, hanem a nagyteljesítményű processzor a kép látható színskáláját is kiterjeszti, a mozgásátmeneteket kisimítja miközben a kontrasztot is megnöveli, hogy a fekete a moziban látható mély, sötét tónussal rendelkezzen.

Az újgenerációs DRC (Digital Reality Creation) 3.0 feljavítja a felbontást, a világon elsőként a 46” és 55” X4500 sorozat tagjai rendelkeznek az energiatakarékos RGB Dynamic LED háttérvilágítással, amely a megfelelő ideig elhalványul a kép sötétebb részein, csökkentve a fény intenzitását a nagyobb kontraszt és mélyebb fekete szín elérése érdekében. A vörös, zöld és kék LED-ek csoportjai a hagyományos LCD háttérvilágítással összehasonlítva szélesebb színskálát képes biztosítani. A 46” és 55”-os modellekben a Motionflow PRO 100Hz technológia intelligens módon szúr be két filmkocka közé újabbakat a képfrekvenciát megkettőzve. A 40”-os képátlójú modell ezen felül az új, ún. “IB Reduction” képességgel is rendelkezik. A technológia lényege, hogy “megtisztítja” az eredeti képkockát mielőtt az addicionális kép beillesztésre kerülne, így összhatás szerint még élesebb és még kevesebb - a mozgásból adódó - elmosódott kép.


Bravia W4500 sorozat

A fotókat a televízió oldalán található USB csatlakozóba helyezett USB Memory Stick segítségével is megtekintheti, a felvételeket a Picture Frame Mode-ban élvezheti legalább 40” méretben. A 3 különböző méretben kapható (40”, 46”, 52”) magukon viselik a Sony “Draw the Line” koncepciója ihlette formavilágot. Az X4500 innovációs megoldásainak nagy részével felszerelkezve a BRAVIA™ W4500 sorozat a Sony legfrissebb technológiai megoldásait hordozza magában hogy a cégtől eddig látott legjobb minőségű full HD képet jeleníthesse meg.

A Bravia X4500 és W4500 sorozatú Full HD LCD televíziók 2008 őszén jelennek meg.