80 GB-os PS3 péntektől Európában

Milkovits Gábor, 2008. augusztus 19. 12:53

Brit internetes híroldalak értesülése szerint a Sony már augusztus 22-én, pénteken piacra dobja Európában a 80 GB-os PlayStation 3 modellt, legalábbis a szigetországban és a nagyobb európai piacokon.

A hivatalos bejelentésre állítólag a csütörtökön kezdődő lipcsei GC - Games Convention 2008 kiállításon kerül majd sor. A brit híroldalakon egyelőre csak az ottani várható ár, 299 font jelent meg, ami nagyjából 89 500 forintot jelent. A csatornán innen az összeg elvben 379 eurónak felelne meg; azonban mivel az új modell Amerikában is a 40 GB-os készülék helyébe lépett és ugyanannyiért is árusítják, valószínűbb a 399 eurós ár. Logikus lépés lenne, ha a forgalmazással párhuzamosan a Sony Európában is beindítaná a konzolhoz kapcsolódó film- és videóletöltő szolgáltatását, erről azonban valószínűleg csak a lipcsei hivatalos bejelentéskor tudhatunk majd meg bővebbet.

További spekulációkra adhat okot, hogy a váltás után mi lesz a kereskedőknél maradt 40 GB-os árukészlet sorsa; mindenesetre valószínű, hogy a konzolrajongóknak érdemes lesz figyelni az akciókat a közeljövőben. Korábbi értesülések szerint egyébként csak valamikor a jövő héten került volna az európai üzletekbe a 80 GB-os PS3.