Profi minőségű irodai nyomtatáshoz: Ricoh Aficio SP 3300D/SP 3300DN

forrás Prim Online, 2008. augusztus 24. 10:13

A nagy teljesítményű Ricoh Aficio SP 3300D és SP 3300DN fekete-fehér, A4-es asztali lézernyomtatók elsősorban az otthoni irodák és a kis- és közepes létszámú munkacsoportok számára nyújtanak nyomtatási megoldást. Kiváló teljesítményre képesek: rövid bemelegedési időt követően 28 oldal/perc nyomtatási sebességet, kiváló nyomatminőséget, könnyű kezelhetőséget és duplex nyomtatást biztosítanak, miközben alacsony TCO-t (Total Cost of Ownership) kínálnak. Az SP 3300D-t elsősorban egyedi felhasználóknak, míg az SP 3300DN-t fejlett hálózati képességeinek köszönhetően kis- és közepes irodák számára, hálózati nyomtatásra ajánlják.

A Ricoh Aficio SP 3300D/SP 3300DN, 1,200 dpi-s felbontásának köszönhetően magas minőségű professzionális megjelenésű dokumentumokat állít elő, folyamatos 28 oldal/perces nyomtatási sebesség, automatikus kétoldalas nyomtatás és havi 50.000 oldalnyi terhelhetőség mellett. A beépített Ethernet 10/100 Base-TX hálózati funkció révén mindkét egység könnyen csatlakoztatható hálózatba, a rendkívül gyors adatátvitelt pedig a beépített USB 2.0 interfész biztosítja.

Az új printerek egy sor különféle dokumentumot, mint például fejléces papírokat, borítékokat, címkéket, fóliákat, levelezőlapokat és egyedi méretű anyagokat maximum 163 g/m2 papírsúlyig képes kezelni. Maximális papírkapacitásuk 501 lap, a felhasználóbarát Web Image Monitornak köszönhetően a munkafolyamatok könnyen kezelhetők. Ezen kívül a Status Monitor egy sor beépített flash animáció segítségével illusztrálja, hogyan lehet papírt feltölteni, tonerkazettát cserélni vagy épp papírelakadást elhárítani, mely a felhasználók számára is egyszerűvé teszi a berendezések használatát és karbantartását.

Ezen nyomtatók fejlesztésekor a TCO csökkentése volt az elsődleges szempont. A nagy kellékanyag-kapacitásnak köszönhetően alacsony a nyomatköltség, az energiatakarékos funkció pedig az energiaköltséget hivatott csökkenteni. A TonerSave mód hozzájárul a festékkazetta élettartamának meghosszabbításához, segítségével pedig még alacsonyabb TCO érhető el.