Digitális idegenvezetés Egerben

MTI Sajtóadatbank, 2008. augusztus 28. 08:25

Műholdas navigációs berendezéseken és MP4 lejátszókon alkalmazható digitális városkalauzt készített az egri önkormányzat a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HKIK) közreműködésével - jelentette be a város polgármestere.

A szoftver 307 turisztikai látványossághoz, illetve olyan intézményhez, vagy szálláshelyhez vezeti el a városba látogatókat, amelyek hasznosak lehetnek a turisták számára - közölte Habis László. A digitális útikalauzzal több, műholdas navigációs szoftvereket gyártó cég bővíti a jövőben az általuk kínált programokat – tette hozzá. A Fülöp Gábor a HKIK főtitkára elmondta: annál is inkább fontosnak tartják a digitális útikalauz elkészítését, mert a felmérések szerint 6-8 éven belül hússzorosára nő a műholdas navigációs berendezéseket használók száma.

 A programot MP4-es készülékeken is a városba látogatók rendelkezésére bocsátják. Ezeket a város szálláshelyein kaphatják meg az Egerbe érkezők. A fél, egy és másfél órás városi túrákon a magyaron kívül angol és német nyelven kalauzolja végig a készülék a turistákat - mondta a főtitkár. Elhangzott, hogy az önkormányzat és a kamara saját, illetve pályázati forrásból 4 millió forintot költött a szoftverek kifejlesztésére. Eger a főváros és a Balaton után az ország harmadik leglátogatottabb turisztikai célpontja. Évente mintegy egymillió turista keresi fel a hevesi megyeszékhelyt.