WorldSkills 2009: Szeptember 5-ig lehet nevezni a szakmai versenysorozatra

forrás Prim Online, 2008. augusztus 28. 14:45

A HTTP Alapítvány, együttműködésben a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézettel és a Szociális és Munkaügyi Minisztériummal idén is megrendezi a WorldSkills nemzetközi szakmai verseny magyarországi válogatóversenyét 16-21 éves diákok és fiatal hálózati informatikus szakemberek számára. A "szakmák olimpiájának" is nevezett WorldSkills verseny hazai győztese képviselheti Magyarországot Calgariban az immár 39. alkalommal megrendezett nemzetközi döntőben, az "IT PC / Network Support" kategóriában. A verseny fő támogatói az idei évben a Cisco Magyarország Kft, az IT Services Hungary Kft. és a Microsoft Magyaroszág Kft.

A WorldSkills (www.worldskills.org) és az EuroSkills (www.euroskills2008.eu) versenyek mára a legrangosabb nemzetközi szakmai megmérettetésekké váltak. A tavaly Japánban rendezett WorldSkills versenyen a magyar színeket képviselő Kiss Gergely az előkelő 7. helyezést érte el az IT PC / Network Support kategóriában.

A WorldSkills 2009 verseny


A WorldSkills 2009 szakmai világversenyen több mint 50 ország legjobb fiatal szakemberei negyvennél is több szakmában mérik össze tudásukat és felkészültségüket.
A hálózati informatikát lefedő „IT PC / Network Support” kategória hazai válogatóversenye két, igazi kihívást jelentő fordulóban zajlik. Az első forduló online zajlik, azaz az interneten keresztül versenyeznek a fiatalok, tesztet töltenek ki, és különféle szimulációk felhasználásával komoly szakmai kreativitást igénylő feladatokat oldanak meg. A legjobbak jutnak az október közepén megrendezésre kerülő országos döntőbe, ahol három napon keresztül gyakorlatközpontú, komplex projekteken kell dolgozniuk.
A magyarországi döntő háromnapos eseménye a világversenyeken megszokott környezetben zajlik egy vidéki felsőoktatási intézmény kampuszán. Az esemény nyitott, az odalátogatóknak módjuk lesz közelről szemlélni a versenyzők munkáját, és a párhuzamosan futó programokba bekapcsolódni.
A legjobbakra a verseny szponzorai által felajánlott értékes tárgyjutalmak: pda-k, navigációs eszközök, hálózati berendezések és szoftverek várnak. A győztes nem csak az első helyezettnek járó laptopot nyeri, hanem a kanadai döntőt megelőzően részt vehet egy egyéves intenzív szakmai felkészítésen is.
A HTTP Alapítvány szeptember 5-ig várja a jelentkezőket a verseny honlapján: http://ws2009.netskills.hu