Dell minilaptop holnaptól?

Milkovits Gábor, 2008. szeptember 3. 21:08

A Wall Street Journal értesülése szerint a Dell holnap vagy pénteken piacra dobja a maga minilaptopját, az Inspiron 910-et.

A hírforrások szerint a készülék követni fogja az Asus Eee és társai által bevezetett netbook-konfigurációs mintát, azaz nagy valószínűséggel 1,6 GHz-es Intel Atom processzort, 512 vagy 1024 MB DDR2 RAM-ot, 8,9” képernyőt, videótelefonáláshoz beépített kamerát, valamint Linux vagy Windows XP operációs rendszert kínál majd a felhasználóknak. A minilaptop állítólag mindössze 1 kg-ot nyom majd. További részletek egyelőre nem ismeretesek a készülékről, a Dell Inspiron 910 kibocsátásával mindenesetre az összes olyan számítógépgyártó jelen lesz a netbookpiacon, amelyik számít.

Ami nem véletlen, a gépeket ugyanis érdekes módon nem a harmadik világban keresik leginkább, hanem a fejlett országokban olyanok, akiknek teljes PC-funkciós, de az átlag laptopoknál kisebb méretű és ezért hordozhatóbb készülékre van szükségük vagy igényük. Ennek eredményeképp a gyártók, főleg az Asus, az alapgépek mellett egyre változatosabb és drágább konfigurációkkal jelennek meg a piacon, azonban a kereslet egyelőre így is felülmúl minden várakozást. A Dell Inspiron 910 ára a hírforrások szerint valahol 300 és 400 dollár között lesz, persze az is könnyen meglehet, hogy már a startnál lesznek különböző konfigurációk.